Studio Fes is geboren 
Daar waar mijn pen anders moeiteloos over het papier gaat,  is het schrijven over jezelf toch een ander verhaal. Maar nu ik mijn creatieve aspiraties en talenten in een professionele aanpak heb gegoten en
Studio FES is geboren, wordt het nu dan toch tijd.

Laat ik me eerst voorstellen. Mijn naam ik Frederiek Sennema. Altijd ben ik bezig geweest met tekenen en schilderen. Olieverf heeft mijn voorkeur, maar ook met aquarelleren, wat een totaal andere aanpak vereist, houd ik mij veel bezig. Bij olieverf kan je je tien keer vergissen, bij aquarel heb je een moeilijk herstelbaar foutje maar zo gemaakt.

Naast veel schilderijen, met zo nu en dan een verkoop, heb ik diverse muurschilderingen gemaakt voor derden: met een groep collega-schilders een wand in het reptielenhuis in Artis beschilderd,  enkele kinderkamers voorzien van een mooie fantasierijke tekening op de wand, maar ook in het Franse klaslokaal van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam de muren van typische Franse tafereeltjes voorzien. Het is doodeng om een prachtig wit stuk stucwerk aan te vallen met je kwasten, maar het resultaat mocht er wel zijn.

 

Aardewerk
Het beschilderen en afbakken van biscuit aardewerk, in mijn eigen keramiekoven, is er in de loop der jaren bijgekomen en veel kinderen hebben daar tijdens hun verjaardagspartijtje, onder mijn leiding, van genoten. Trouwens niet alleen kinderen, ook volwassen, meestal dames, hadden een leuke ochtend tijdens een workshop. En na veertien dagen het geglazuurde resultaat presenteren leidde altijd tot grote verrassing, vreugde en trots bij de ontvanger. 

Designs en motieven
Ik probeer in mijn werk kleur en fantasie de boventoon te laten voeren en mijn stijl is los en spontaan.
Sinds ik mij bekwaamd heb in het programma Adobe Illustrator ben ik in staat mijn schilderijen en tekeningen in te lezen en te bewerken en daarmee kan ik deze digitale weergaven verwerken in dessins en motieven. Prachtige kleuren, en oneindig veel mogelijkheden. Variërend van een  bloemendessin op een kussensloop tot een ontwerp waarin je eigen hond verwerkt is. Om maar aan te geven dat er veel mogelijk is

Mijn doel met Studio FES is om zoveel mogelijk mensen blij te kunnen maken met mijn creatieve aanbod.

Ik waardeer ’t enorm dat je mijn website bezoekt. Heb je een vraag, een opmerking of iets anders dat je aan mij kwijt wilt, laat het mij gerust weten via het contact formulier of via e-mail: info@studiofes.nl. Ik neem snel daarna contact op. 

Met hartelijke groet, Frederiek